Цветлин Йовчев заяви, че виновниците за тази ситуация ще понесат своята отговорност

Цветлин Йовчев коментира пред журналисти в кулоарите на парламента скандала с няколко от най-големите банки у нас. Той заяви, че е на лице опит за разклащане на банковата система и в момента МВР и ДАНС работят по случая.

Вътрешният министър каза, че опитите за дестабилизиране на банковата система е тежко престъпление и виновниците много скоро ще бъдат открити. Той допълни, че те ще отговарят за постъпката си пред закона.

[caption id="attachment_414477" align="alignright" width="300"]Цветлин Йовчев Цветлин Йовчев заяви, че виновниците ще бъдат наказани[/caption]

Цветлин Йовчев заяви, позовавайки се на информацията от съответните органи, че банковата система у нас е стабилна и няма опасност от фалирането на нито една банка, включително и ПИБ. От вчера клиенти на няколко банки са обект на атака от лица, които желаят да дестабилиизират банковата система, довеждайки няколко банки до фалит.

Цветлин Йовчев потвърди информацията, че клиенти на ПИБ и други банки са получили смс-и и имейли, призоваващи ги да изтеглят незабавно парите си. Предупредителните съобщения завършват с призив написаното да бъде изтрито, след като клиентът го прочете.

Междувременно в медиите се появи информация, че пред офисите на "Райфайзен банк" има километрични опашки от клиенти, които желаят да изтеглят парите си.

Цветлин Йовчев заяви, че се проверяват подадените сигнали и разследващите имат следа, по която работят. Той отказа да коментира дали в скандала е замесен Гриша Ганчев, заявявайки че коментирането на определени личности води до дестабилизиране на банковата система, пише ПИК.