Николай Бареков заяви, че ще инициира преговори с лидера на ГЕРБ

Николай Бареков изяви готовност да преговаря с Бойко Борисов. Той допълни, че ще потърси съдействие не само от ГЕРБ, но и от Реформаторския блок за започването на преговори за определянето на дата на предстоящите предсрочни избори.

Младият политик заяви, че се надява за разбиране от страна на двете десни партии - ГЕРБ и Реформаторския блок.

[caption id="attachment_414255" align="alignright" width="300"]Николай Бареков Николай Бареков е готов да преговаря с ГЕРБ[/caption]

Николай Бареков каза, че това е последният шанс, който дава на Бойко Борисов. Той заяви, че му дава срок от 48 часа, за да реши дали иска да преговаря с него и да определи кой ще подкрепи.

Николай Бареков разкри, че е заявил пред шефовете на ЕНП, че среща трудности при преговорите единствено с ГЕРБ, тъй като лидерът на политическата партия, включително и 2/3 от членовете на партията са комунисти.

Бившият журналист каза, че е крайно време Бойко Борисов да избере - ляво или дясно. Той допълни, че лидерът на ГЕРБ оставя това правителство на власт, избягвайки преговорите за предсрочни избори. Според Николай Бареков, Бойко Борисов е изпаднал в зависимост от определени политически фигури, пише ПИК.

Напомняме ви, че лидерът на ГЕРБ заяви, че отказва да участва в преговорите за избори, тъй като кабинетът не държи на думата си.