Нов бич за пострадалите от потопа в Добрич

Нов бич за пострадалите от потопа в Добрич
5 (100%) 1 vote

Гигантски комари нападнаха Добрич

Само няколко дни след поройния дъжд в Добрич, който предизвика истински потоп, пострадалите са изправени пред нов бич.

Гигантски ята комари нападнаха Добрич дни след потопа, който ги застигна. Очевидци разкриват, че комарите са 5-6 пъти по-големи от нормалните, които са свикнали да виждат в този район.
Потърпевши пък разкриват, че малко след ухапването от гадините, на мястото се образува сериозен оток с размер 6-7 сантиметра, който освен всичко друго е и доста болезнен.

Гигантски комари нападнаха Добрич

Гигантски комари нападнаха Добрич

Хората се жалват, че нищо не помага срещу огромните кръвопийци – нито бабешките средства като запалена утайка от кафе, нито репеленти, нито здравец.
В допълнение към огромните комари по наводнените от проливния дъжд улици в Добрич плъзнаха и гигантски дъждовни червеи.
Вестник „Монитор” отбелязва на страниците си, че за капак на цялата тази картина се очаква и засилена популация на гризачи.
Равносметката в Добрич до момента не е никак розова. В резултат на наводнението са срутени 6-7 къщи, още 7-8 са пред срутване и ще се наложи да бъдат съборени преди да са причинили тежък инцидент.

Продължават огледите на пострадалите имоти от специално сформирани комисии от общината.
Тепърва ще се преценя кои от сградите са годни за обитаване. Хората продължават да разчистват имотите си от калта. Министерството на земеделието и храните е осигурило пет тира с минерална вода за пострадалите хора в Добрич.
Вчера бе обявено бедствено положение и за няколко шуменски села – Цани Гинчево, Пет могили, Каравелово, Векилски, Крива река и Църквица.

В резултат на проливните дъждове около три от резервоарите за пречистване на вода за свинекомплекса на „Бони оборот”, който се намира между селата Никола Козлево и Пет могили, се е образувал микроязовир. По първоначални данни водата там е над 500 000 кубически метра.
Друг такъв микроязовир се е образувал и по отока на река Хърсовска над село Цани Гинчево, където две дечица се удавиха, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Нов бич за пострадалите от потопа в Добрич”

  1. Никола Недков

    юли 13. 2014

    Обърнете внимание на кадрите от 2.58 мин. до 3.18 мин.! Прави ли ви впечетление ,че водата се движи от посока Ж.К .Иглика към автогарата? Тоест обратно на отока на дерето!Водата нормално се движи по наклона не срещу него.Това значи ,че или има запушено дере или там влезе вода от язовир плачи дол!

Добавете коментар