Григор Димитров и Мария Шарапова се пускат на турнир за смесени двойки на Уимбълдън

Григор Димитров и Мария Шарапова решиха да прехвърлят връзката си и на корта. Двамата тенисисти се пускат на турнира за смесени двойки на Уимбълдън, а новината за нула време се превърна в хит в световните медии. А причината за това е изключително проста.

[caption id="attachment_414126" align="alignright" width="300"]Григор Димитров и Мария Шарапова Григор Димитров и Мария Шарапова[/caption]

В света на тениса това е едва вторият случай, в който двама тенисисти, които имат интимна връзка, се състезават заедно. Единствени до момента това са правили Джими Конърс и Крис Евърт-Лойд и то преди цели 40 години. През 1974 година двамата също се включват в Уимбълдън за двойки, след като преди това са спечелили на сингъл.

Григор Димитров и Мария Шарапова са получили поканата си за участие лично от организаторите на Уимбълдън. Другите сигурно участници са двойката Серена Уилямс и Джон Иснър, които също са с "уайлд кард". Родният тенисист и половинката му ще разберат утре срещу кого ще се изправят след като бъде изтеглен жребият.

Димитров вече има опит в подобни турнири след като преди две години отново участва на смесени двойки, този път с Цветана Пиронкова. Двамата записаха три победи - срещу двойките на Чехия, Дания и САЩ, припомнят от БЛИЦ.