Сергей Станишев изгуби достойнството си окончателно

Сергей Станишев омерзи БСП докрай с действията си.

Както стана ясно по-рано днес, Сергей Станишев става евродепутат. Той депозира молбата си за напускане на парламента. Според неофициално потвърдена до момента информация, той вече е обявил решението си пред Изпълнителното бюро на БСП. Лидерът на БСП нанесе тежък удар на Петър Курумбашев с решението си да отиде в Европарламента. Курувмбашев бе четвърти поред в листата на КБ за евроизборите и бе толкоз сигурен, че мястото му в Европейския парламент е сигурно, че предварително напусна Народното събрание.

[caption id="attachment_414095" align="alignright" width="300"]Сергей Станишев изгуби достойнството си окончателно Сергей Станишев изгуби достойнството си окончателно[/caption]

Предвид, че Сергей Станишев предварително бе обявил, че кандидатурата му начело на листата на БСП за евровота е символична, Курумбашев счете, че реално е на трето място в листата и мястото му в Европарламента е повече от гарантирано. Твърдението на лидера на червените редици обаче се оказа поредната грандиозна лъжа, която бе поддържана и след евровота, та до днес, когато стана ясно, че все пак ще стане евродепутат. Ако не се беше случило непредвидената случка с преференциалното гласуване, което осигури евродепутатско място на „любимец 15” на БСП Момчил Неков, то Петър Курумбашев пак щеше да отиде в Европарламента.

Момчил Неков също е твърдо решен, че няма да се откаже от евродепутатското място, а и щом е намерил място в листата на червените за евровота, то очевидно е годен да замине за Европейския парламент. В този ред на мисли обявяването му за „техническа грешка”, не бе никак удачно. Окончателно, евродепутатите от „Коалиция за България”, които заминават за Брюксел са Сергей Станишев, Илияна Йотова, Георги Пирински и „любимец 15” Момчил Неков. Социалистите коментират, че лъжата на Сергей Станишев е трудно да бъде преглътната, а и с нея той за пореден път доказа липсата на достойнство, пише pik.bg.

На този етап Петър Курумбашев приема ситуацията доста спокойно е не е показал публично омерзението си, но по всяка вероятност ще изкара наяве кирливите ризи на Сергей Станишев, както се бе заканил по-рано.