КТБ блокира над 6 млн. евро, собственост на Виваком Преглеждания: 9814

1
5/5 - (1 vote)

В КТБ има 6,5 милиона евро, които принадлежат на Виваком и до които в момента компанията няма достъп

6,5 милиона евро, собственост на Виваком, са блокирани в КТБ. Това стана ясно тази сутрин, след като от мобилната компания разпространиха официално съобщение до акционерите и клиентите си. В текста на изявлението се казва, че се очаква КТБ да възстанови работата си на 21 юли. Дотогава обаче парите на Виваком остават блокирани в нея.

КТБСъобщението е публикувано на сайта за разкриване на информация на Лондонската и Ирландската фондови борси, видяха от Агенция ПИК. Както знаете, Българската национална банка постави под специален надзор КТБ преди няколко дена. В същото време пък Виваком е собственост на банката, както и на ВТБ Капитал – руско дружество, което е дъщерна компания на банка ВТБ.

В съобщението на Виваком до акционерите се казва още, че ако акционерите на КТБ не успеят да постигнат съгласие за довнасянето на капитал в банката, правителството на България ще бъде принудено да национализира КТБ.

Коментари чрез Facebook

коментара

1 коментар
  1. Михаил Дончев казва

    Виваком имат и много сериозен проблем с гаранционната поддръжка на телефоните,който продават.На практика поне за апаратите SONY Xperia нямат никакъв сервиз протакат обслужването,не спазват сроковете и в крайна сметка се оказва,че апаратите закупени от тях са без абсолютно никаква гаранционна поддръжка!!!Друг немаловажен проблем е сключване на услуга през 123,оказва се,че отказ след известно време на ползване не може по същия лесен начин през 123 и започва едно малко ходене по-мъките.Впечатлението ми е много усилия за привличане на клиенти,колосални средства инвестирани в реклама и същевременно голям недостиг на персонал с много грубо и неуважително отношение към настоящите клиенти на компанията приемани като неотменима даденост.Пълно незачитане на законите и цялостно пренебрегване на ЗЗП.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.