Обръчът около Цветан Василев се затяга

Гласувайте за статията

Депутат внесе сигнал в ДАНС срещу Цветан Василев

Скандалът с КТБ и Цветан Василев се разраства . Днес народният представител от партия „Атака“ Иван Димитров внесе сигнал в ДАНС за разследването на Цветан Василев. Националистът излага подробно доводите си за внесения от него сигнал.

Според него повече от подозрително е, че на фона на всички високи оценки за стабилността на КТБ, финансовата институция потърси помощ от националната банка с молба да я постави под финансов надзор поради възможността тя да изпадне в неплатежоспособност.

Цветан Василев

Депутат от Атака внесе сигнал срещу Цветан Василев

Иван Димитров напомни, че дни преди затварянето на КТБ, нейният собственик Цветан Василев заяви, че финансовото й състояние е стабилно. Изказването на банкера беше потвърдено и от БНБ. В началото на тази година Световната рейтингова организация дава висока оценка на КТБ, заявявайки че институцията е стабилна и запазва високия си рейтинг.

Атакистът призова ДАНС и КФН (Комисията за финансов надзор) да провери дали Цветан Василев не е източил умишлено КТБ, пренасочвайки средства от нея към офшорки и чрез кредитиране на дружества, които са несъстоятелни.

Иван Димитров призова съответните органи да проверят каква е връзката на Цветан Василев с предприятията, на които КТБ отпуска кредити – Би Ти Ви Медиа Груп, Нова Броудкастинг груп и ТВ7, пише ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Обръчът около Цветан Василев се затяга”

  1. Bonni Bonni

    юни 24. 2014

    Ами, вместо лидерът ви да се занимава със смешната си комисия в НС и да разпитва Бисер-Петното, да бяхте пуснали този сигнал още тогава. А не сега, когато виждате, че Цв.Василев потъва.

  2. Branco Ramirez

    юни 26. 2014

    атака са балъци 🙂 ами ако всички вложители поискат да изтеглят парите си от банката , тъпанар , кво друго да направи вее, гъзомозъчен капут хахах

Добавете коментар