Каква ще бъде съдбата на КТБ?

Гласувайте за статията

Съдбата на КТБ е въпрос с обществена значимост

След скандала с Цветан Василев проверката в КТБ продължава с пълна сила. Последната информация, която се появи в медийно пространство относно КТБ е, че банковата инстутиция ще възстанови нормалния си процес на работа отново на 21 юли. Според експерти този период е изключително кратък и не е възможно да бъде направена обстойна ревизия.

От банката заяви, че клиентите й ще имат достъп до трезорите след предоставянето на съответния документ. В момента се разглеждат три сценария за съдбата на КТБ. Единият от тях в Българската банка за развитие (ББР) е да налее още капитал в КТБ. Съществува и вероятност ББР да намали капитала на КТБ в размер на загубите, които финансовата институция е реализирала. Третият вариант е държавата да придобие собствеността върху КТБ срещу 1 евро. Подобен вариант не е прецедент за финансовата политика на България.

КТБ

Три варианта за съдбата на КТБ

Напомняме ви, че през 1996 година БНБ се сдоби със собствеността върху Агробизнес банк, чиито собственици обявиха несъстоятелност.

Изпълнителният директор на Българската банка за развитие – Билян Балев коментира вариантите за КТБ, заявявайки че всеки един от тях е възможен.

Остава неясен засега въпроса с обслужването на кредите към банката. КТБ (Кооперативна търговска банка) заяви, че не е блокирана системата за получаване на платежни нареждания към банката, което означава, че погасянето на кредитните вноски би следвало да се извършва както до сега, пише БЛИЦ.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар