Слави Трифонов смята, че животът на следващия парламент също ще е кратък

За мажоритарни избори призовава водещият Слави Трифонов. „Трябва да съществува по-различна форма на избиране на управляващи и тя поне трябва да се експериментира. Според мен твърдо, задължително в тази среда, в която живеем, трябва да бъде наложен мажоритарният вот” – сподели водещият пред радио К2. Според Слави Трифонов при мажоритарната форма на управление ще се появят други, нови личности. „В момента при партийната форма повечето депутати ще бъдат послушни. Ако се наложи мажоритарният вот, политическият пазар ще се промени и ще се появят други хора, които обществото ще избере” – смята шоуменът.

[caption id="attachment_413977" align="alignleft" width="300"]Слави Трифонов Бутането на властта вероятно ще стане по насилствен начин - смята Слави Трифонов[/caption]

Слави Трифонов смята, че хората няма да издържат на това положение и промяната в парламента ще стане най-вероятно по насилствен начин. „Хората имат право да излязат пред парламента и пред всяка една държавна структура и да поискат това, което имат нужда, защото те са държавата, а ако излязат с паве, ще ги послушат по-добре” – смята водещият. Шоуменът прогнозира, че Бойко Борисов няма да спечели достатъчно мнозинство, за да управлява самостоятелно. Според него ще е необходима коалиция и тя ще е между ГЕРБ и Реформаторския блос с мълчаливото съгласие на ДПС. „Да, следващият парламент ще е с много кратък живот и въобще, докато не се приеме ново съглашение за това, което трябва да решаваме заедно, сами проблемите си – ще бъде все така” – категоричен е Слави Трифонов, който се обявява и за електронно гласуване.