Почерненият Николай изплака в ефира на Нова тв

Николай е най-потърпевш от апокалиптичното наводнение, което сполетя Варна преди броени дни.

Трагедията на почернения мъж е неизмерима. Неговите роднини се оказали в пресечната точка на трите вълни. След множеството трагедии, тази на Николай от варненския квартал „Аспарухово” се откроява най-силно. Мъжът изплака в ефира на Нова тв, че е изгубил седем човека от семейството си в резултат на водния ад, който сполетя Варна. На практика това означава, че повече от половината от жертвите на наводнението в квартал „Аспарухово”, са негови роднини.

[caption id="attachment_413942" align="alignright" width="300"]Почерненият Николай от Варна изплака в ефира на Нова тв Почерненият Николай от Варна изплака в ефира на Нова тв[/caption]

Близките на Николай отишли на гости. Те се събрали в къща, която броени минути след 18 ч. се оказала в пресечната точка на три вълни. Роднините на Николай отбелязвали събирането на семейството голяма част, от което изкарвало прехраната си в Германия. Почерненият мъж разказва, че в продължение на повече от час и половина не можел да се добере до къщата заради стихията. Когато в крайна сметка успял да стигне до там, вече било твърде късно – всичките му роднини били мъртви. Сред жертвите на апокалиптичното наводнение във варненския квартал „Аспарухово” били племенниците му на 3 и 13 години.

Вълната отнесла вуйчото на Николай, който бил прикован на легло, както и баба му. В съседната къща, още едно дете намерило смъртта си. То било застигнато от вълната заедно с майка си. Към днешна дата, оцелелите от наводнението, събират останките от живота си, а някои от тях продължават да издирват близките си, пише Блиц.

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите на водния потоп в Североизточна България. Всички държавни институции свалиха националния флаг на половина. Държавният глава Росен Плевнелиев присъства на отслужването на трисагий в Катедралния храм "Свето Успение Богородично" във Варна. Траурната служба води Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Според официалната информация, жертвите на наводнението във Варна са 11. продължава издирването на две деца, пише pik.bg