Днес е погребението на 13-годишния Али, който също загина в потопа във Варна

Започнаха погребенията на жертвите от потопа във Варна. По обяд в джамията в близост до най-пострадалата улица "Горна студена" започнаха опелата на двама от загиналите в невижданото бедствие. Първо беше докаран ковчегът с възрастния Исмет, който е бил прикован на легло заради инсулт и не е могъл да се спаси от придошлата вода.

[caption id="attachment_413866" align="alignright" width="300"]Погребват две от жертвите на потопа във Варна Погребват две от жертвите на потопа във Варна[/caption]

Минути след него започна опелото и на 13-годишния Али, който също загина в потопа във Варна. В същото време продължава издирването на малкия Марин, на 6 годинки, който все още се намира в неизвестност. Детето е било в най-пострадалата къща, която е буквално разрушена. В нея е имало още осем-девет човека, всички от които са загинали.

Домът е бил на Магда, млада майка с две деца, която се е върнала от Германия буквално часове преди трагедията. В дома й се събрали близките й, за да я посрещнат.

В момента около 20-на души продължават да изриват тинята с лопати и да изхвърлят водата. Има съмнения, че тялото на детето най-вероятно се намира сред отломките от срутената от водата къща, предават от "24 часа".

[gallery link="file" ids="413867,413868"]