Eвакуират принудително жители на Аспарухово

Гласувайте за статията
20 къщи във варненския квартал Аспарухово са пред срутване

Проверка на общината е показала, че 20 къщи в кв. Аспарухово са с конструктивни проблеми след пороя и са опасни за живеещите в тях. Това съобщи кметът на Варна Иван Портних.
Създадена е стройна организация за извеждането на живущите там. „За съжаление, те отказват категорично, в момента водим разговори да им обясним и покажем къде ще бъдат преместени, има чудесни условия. Ще преминем към принудително евакуиране, ще търсим и съдействието на полицията при необходимост. Къщите наистина са опасни за хората, които са вътре”, разкри ситуацията в Аспарухово Иван Портних.

Аспарухово

Доброволци разчистват Аспарухово

Нивото на подпочвените води в района на Аспарухово все още е твърде високо, вода се стича от скатовете. Това създава проблем с локални свлачища, тъй като целият район е потенциално опасен от тази гледна точка. „Днес тези хора трябва да бъдат изведени от домовете им”, категоричен бе градоначалникът на Варна.
Над 500 доброволци от Варна и цялата страна се включиха днес във възстановителните работи в Аспарухово. Във Варна не достигат лопати в магазинната мрежа след наводнението. Призовават се доброволците да носят съоръжения.
„Сърдечно им благодаря. Включиха се допълнително около 90 души от флота, също толкова от Морското училище, от полицейското училище, хора от областта. Имаме над 800 души, които са разпределени по улиците в района на Аспарухово” – каза кметът на Варна.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар