Ужасът във Варна ще се повтори?

Невиждан порой във Варна отнесе десетки къщи и отне 11 човешки живота. Варненци живеят в ужас, че случилото се може да се повтори. Днес следобед гръмотевици разцепиха небето над Варна. Най-уплашени от всички са живущите в квартал "Аспарухово", където водният ад отне живота на 11 души.

Варненци се страхуват, че може би ще изживеят този кошмар отново. Малко след 14,00 часа в квартал "Аспарухово" във Варна пристигна полиция. Униформените призоваха хората, които бяха навън да се приберат в домовете си, тъй като се очаква нов порой, пише .bnews.bg.

[caption id="attachment_413803" align="alignright" width="300"] Варна Варна[/caption]

В момента в квартала продължават спасителните операции. Въпреки, че досега не е постъпила информация за още жертви, живущите в квартала са убедени, че от калните води ще изплуват още трупове. В момента екип от водолази претърсва района за още жертви. Приземните етажи на къщите в "Аспарухово" са под вода.

Екипи от доброволци се включиха в разчистването на квартала, чиито улици са заляти с кал. Фадроми и камиони извозват събраните отпадъци. Към доброволците се присъединиха граждани от цялата страна, които пристигнаха във Варна с цел да помогнат на бедстващите.

За сега най-сложна е обстановката в Добрич, където се изсипа невероятен порой. Бедственото положение в Аксаково вече е отменено.