Бедстващите във Варна пред криза, роми с мерцедеси грабят помощите

Гласувайте за статията

Бедстващите във Варна пред нова криза, роми с луксозни коли им взимат помощите

Бедстващите във Варна са на път да се изправят пред нова криза. Хиляди граждани се наредиха пред пунктовете за помощи, за да получат хранителни пакети и вода, но се оказа, че сред тях има и такива, които най-нагло се възползват от ситуацията.

Роми с луксозни коли и колички масово грабят дрехи, храни и пакети с памперси предназначени за гражданите в нужда. От доброволческите пунктове едва успели да спасят два чифта, преди тълпата роми да разграби всичко. Същото се оказало положението и с хранителните пакети за бедстващите във Варна. Тълпи от мургавите братя се впуснали да отмъкват храните, които бяха събрани за нуждаещите си.

Изчезнали са цели чували с дрехи, някои дошли с огромни колички, за да задигнат по-голямо количество. Доброволците неволно се оказали в ролята и на охранители и на снабдители, тъй като ромските набези били изключително упорити.

Роми щурмуваха пунктовете за помощи

Роми щурмуваха пунктовете за помощи

Възмутени граждани сигнализират, че въпросните „нуждаещи“ се пристигнали с луксозни коли и мерцедеси. И ощетявали най-нахално тези, които наистина се нуждаят от храна, дрехи и подкрепа, пише „Варна утре“.

Купища храни и дрехи за бедстващите във Варна  разграбени

Купища храни и дрехи за бедстващите във Варна разграбени

Pomostht 10 pomosht

Коментарите на свидетели в социалната мрежа не могат да изразят потреса, който хората изпитали при сблъсъка с ромите от Максуда, които задигнали помощите. Други пък изплакаха, че ромските граждани мародерстват в домовете им. Момче от бедстващия кв. „Аспарухово“ споделя „С мои съседи си извадихме покъщнината навън, за да си изчистим домовете. Докато ние се мъчим, те грабеха, каквото им попадне“, разказва той.

Доброволците едва успяха да спасят част от помощите

Доброволците едва успяха да спасят част от помощите сн. „Варна утре“

pomosht 6 pomosht 5

Друг пък пише „Доброволци гладни се опитват да изчистят калта и боклуците, а ромите стоят отстрани и гледат“, „Но първи се наредиха около помощите и гледат какво могат да вземат“, оплаква се друг свидетел.

Поведението на ромското население и нахалството им пред центровете за бедстващи, предизвикаха справедливия гняв на много от дарителите. „Няма ли охрана, няма ли кой да се намеси, по ред да раздават помощите, по списъци“, пишат те.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Бедстващите във Варна пред криза, роми с мерцедеси грабят помощите”

  1. Ivanka Mihaylova

    юни 22. 2014

    А КЪДЕ Е ПОЛИЦИЯТА ДА КОНТРОЛИРА НЕЩАТА?

Добавете коментар