Смъртта на жертвите на потопа във Варна е класифицирана убийство по непредпазливост

Смъртта на жертвите на потопа във Варна официално вече е класифицирана като убийство по непредпазливост. Органите на реда са започнали разследване, в хода на което трябва да се установи категорично какво е причинило трагедията в Морската ни столица. Според закона случилото се се класифицира като престъпление според член. 123 от Наказателния кодекс, а именно - убийство по професионална непредпазливост.

Потопа във ВарнаКакто знаете, в четвъртък вечер Варна беше залята от невиждан потоп. Проливните дъждове образуваха приливна вълна, която буквално помете варненския квартал Аспарухово. 11 души, сред които и две деца, намериха смъртта си в придошлата вода.

В последствие се оказа, че причината за потопа във Варна и последвалата трагедия, не е само в проливните дъждове. Непочистените дерета около квартал "Аспарухово" също са изиграли своята фатална роля, категоричен е директорът на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН Георги Корчев, предават от БЛИЦ.

Появиха се и обвинения по адрес на ромите, живеещи в местността, че са изсекли голяма част от дърветата незаконно, за да се топлят през зимата. Това допълнително е помогнало на водата да ускори хода си, буквално помитайки квартала и хората в него.