Чакат още наводнения във Варна, Хаинбоаз залят от вълна

Чакат още наводнения във Варна, Хаинбоаз залят от вълна
4.5 (90%) 2 votes

Предупреждават на нови наводнения във Варна, Прохода на Републиката също бе залят

Нови наводнения във Варна и района се очакват от синоптиците. Те са категорични, че ще има нови превалявания и риска от потоп не е намалял. Предупрежденията за нови наводнения във Варна важат и за останалите бедстващи райони. Между 40 и 180 л/кв. м. се изваляха за броени часове. Междувременно ново бедствие блокира половин България — Прохода на Републиката Хаинбоаз също бе залят от приливна вълна.

Водата отнесе част от пътя, мантинелите, асфалта, дори самите основи на пътя са подкопани. Спряно е движението през прохода и е насочено към Шипка. Водачите се предупреждават да използват прохода Шипка до отстраняване на щетите, което може да продължи и с месеци. Част от трафика е насочен към Ришкия и Котелския проход.

Предупреждения за нови наводнения във Варна

Предупреждения за нови наводнения във Варна

Междувременно бедствено положение е обявено не само в област Варна заради наводненията, но и в цялото северно Черноморие. Силните наводнения във Варна отприщиха цяла верижна реакция. Шест хотела в Албена бяха евакуирани, има опасения за нови щети и риск и за други комплекси в района. Кранево също се оказа блокирано от водната стихия и по крайбрежието се оплакаха от наводнения.

Обстановката в града бавно се нормализира

Обстановката в града бавно се нормализира

varna 6_400_265 varna 2_400_265 varna 8_400_300 varna 7_400_265 varna 3_400_225

varna 4_400_245

Най-тежко след наводненията във Варна, обаче остава положението в Добрич. Там загинаха 3 души и десетки бяха ранени. Във Варна според последните данни черната статистика наброя 11 жертви.

Обявено е бедствено положение и в Добрич и Търново

Обявено е бедствено положение и в Добрич и Търново

varna 111_400_267

Обявен е ден за траур за града, а в понеделник за цялата страна.

varna 123_400_267

Прохода на Републиката е затворен, заля го приливна вълна

Прохода на Републиката е затворен, заля го приливна вълна сн. Булфото

В местните храмове бе отслужена литургия в памет на загиналите. Разчистването на щетите от бедствието и издирването на още изчезнали лица продължава.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар