Скандално разкритие за огромната трагедия в кв. „Аспарухово“!

Скандално разкритие за огромната трагедия в кв. „Аспарухово“!
5 (100%) 1 vote

Причината за нещастието в „Аспарухово“ е скандална!

Безкрайно много мнения ще бъдат чути след снощната трагедия, разиграла се във варненския квартал „Аспарухово”. Високата над два метра приливна вълна отне живота на девет, а по непотвърдени данни и над единадесет човека.

Според специалистите една от причините е изсичането на гора, с дължина около километър, която е била разположена над квартала. Поради тази причина калната вода е тръгнала необезпокоявана надолу и е извършила куп страшни поразии и е отнела човешки животи. Според шефове от Министерството на околната среда и водите гората е като акумулатор, която прибира вода чрез кореновата система и пречи тя да извърши поразиите, които връхлетяха квартал „Аспарухово” във Варна.

Аспарухово

Ужасът в Аспарухово е можел да бъде избегнат

Мястото, където са били изсечени незаконно дърветата е бил като своеобразен водосбор, който не е позволявал водата да се стича необезпокоявана надолу, твърдят и местни жители. Другата причина за потопа е голямото количество дъжд, който се е изсипало над злощастния квартал. Само за една нощ неговото количество е било сто литра на квадрат, което е близо два пъти от нормалното. Не може да се прави сравнение с трагедията в харманлийското село Бисер, тъй като тук не става въпрос за изпусната вода от язовир, казват експертите.

От ресорното министерство заявиха още, че за опасност от този страшен потоп са предупредили месните власти в морската столица още на 15-ти юни. Тази опасност не е отминала за Черноморския регион, където се очаква да има още и продължителни валежи. Вероятни наводнения се очакват и по поречието на река Янтра във Велико Търново. Опасност има и в Добричко, където също има един смъртен случай. Наводнения се очакват и в селищата около Лом.

За това предупреждават и специалистите от БАН. Освен човешки жертви, изтръгнати трафопостове, на много места асфалтовите настилки са изкъртени и пътищата са заличени. Спецовете предупреждават за въздържане от пътуване в следващото денонощие.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

1 коментар to “Скандално разкритие за огромната трагедия в кв. „Аспарухово“!”

  1. :Мария Трифонова

    юни 20. 2014

    Да попитам – къде бяха жителите на квартала, когато им изсичаха гората?

Добавете коментар