Създаден е екип да не плъзне зараза във Варна след наводнението

Гласувайте за статията
Още снощи са предприети спешни мерки, за да не тръгне епидемия след наводнението във Варна

Водата в кв. „Аспарухово” е спряна и се извършва оглед на ВиК системата, тъй като има опасност от замърсяване. Главният държавен инспектор Ангел Кунчев уверява пред БТА, че е разпоредил проверки за питейната вода. Ще бъдат взети три проби за чистотата на водата. Препоръчва се на населението да пият бутилирана вода от магазините. Питейната вода първо ще бъде хлорирана и едва тогава ще бъде пусната. Ще бъдат осигурени водоноски и дезинфектанти за кухненската посуда след наводнението във Варна.
Санитарни инспектори издирват всички трупове на животни, които трябва да се съберат и изнесат. По-късно те ще бъдат изгорени. Вече са пратени указания до всички здравни инспекции какви действия да предприемат.

Наводнение Варна

Водата е влачила колите като кибритени кутийки

Техника на ВиК и машини на Хидрострой и Инжстрой, както и поделения на „Родни Балкани” работят по разчистването на калта и наносите, затлачили „Аспарухово”. Пожарникари отводняват помещения. На терен работят и екипи на Енергото, които постепенно включват електричеството в квартала. Екип на общинското предприятие „Паркинги и гаражи” разчиства с паяк пометените от пороя автомобили. Според местните медии около 40 затворници с по-леки присъди също ще участват в разчистването и помощните операции.
По последни данни жертвите във Варна са 11. Сред тях има и удавени деца. Броят на загиналите вероятно ще расте, тъй като има и хора в неизвестност.

В града е обявен ден на траур. Национален траур ще бъде отбелязан на 23 юни, понеделник.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар