Трагедията във Варна достигна още по-кошмарни размери, броят на жертвите сигурно ще расте

Трагедията във Варна се разраства. Официалните данни сочат, че със сигурност поне девет души с загинали в следствие на жестоките порои, удавили града снощи. Две от жертвите са деца, обяви пред журналисти министърът на вътрешните работи на страната Цветлин Йовчев. Още трима души се водят изчезнали. Има вероятност броят на жертвите да расте.

[caption id="attachment_413692" align="alignright" width="300"]Трагедията във Варна взе още жертви Трагедията във Варна взе още жертви[/caption]

Все още не е ясно колко от къщите в квартал Аспарухово са пострадали от потопа. 150 души са били евакуирани. Още снощи през квартала е минала проверка, която да гарантира, че в тях няма останали хора. На останалите без дом жители на Варна е осигурен подслон и храна, предават от "24 часа".

Бедствено е положението и в Добрич. Пороите там вече взеха втора жертва. Жителка на града се е удавила в района на хуманитарната гимназия, която се намира в едно от най-ниските места в града. Първият загинал е бил прикован на легло заради инсулт и не е могъл да се спаси, когато водата е заляла къщата му.

Според вицепремиера причината за трагедията във Варна и Добрич са единствено обилните валежи. В близост няма водоеми, които да са прелели.