Силните наводнения във Варна продължават, има нови жертви (Последни новини)

Гласувайте за статията

Силни наводнения във Варна, повече от 11 загинаха

Нови силни наводнения във Варна се очакват днес. Обстановката в града все още не се е нормализирала, а квартал Аспарухово, който вчера се озова залят, е на път отново да се окаже във воден капан. Силен вятър се извива в района и има риск от нови гръмотевични бури. Цяла нощ нямаше електричество в квартала, засегнати са и други райони в града. Хората са уплашени и настояват властите да вземат спешни мерки. Междувременно кризисния щаб заседава, за да вземе решение как може най-ефективно да се помогне на гражданите.

Припомняме ви, че силните наводнения във Варна отнеха живота на повече от 9 души. Градът се превърна в жертва на водната стихия, която буквално потопи квартал Аспарухово под вода. Вече повече от 12 часа тежка техника се опитва да разчисти квартала, за да може гражданска защита, пожарните и линейките да стигнат до пострадалите. Но проливния дъжд, който продължава да вали, затруднява сериозно работата им.

Силните наводнения във Варна продължават

Силните наводнения във Варна продължават

По официална информация вече има 9 загинали, а според неофициални данни се очаква силните наводнения във Варна да вземат още жертви. Потопът буквално повлече коли, заля къщи и остави без подслон стотици хора.

Кв. Аспарухово се оказа под вода

Кв. Аспарухово се оказа под вода

varna 2_400_223 varna 5_400_266 varna 3_400_266

Силните наводнения във Варна продължават

Силните наводнения във Варна продължават

varna 7_297_400

Varna_400_266

Същото е положението и във Велико Търново, където наводненията в село Килифарево предизвикаха нови жертви. Бедствено положение бе обявено и в село Чавдар — там стихията буквално отнесе покриви къщи, стени и не пощади дори гробището.

Огромни щети и в село Чавдар

Огромни щети и в село Чавдар

chavdar_400_254

Къмпингите „Градина“ и „Смокиня“ също се оказаха залети от водната стихия. Туристи бяха извеждани от гражданска защита, след като водата успя да достигне до караваните им и ги заля.

smokinq_400_212

Къмпингите Градина и Смокиня са залети, извеждаха хората с лодки

Къмпингите Градина и Смокиня са залети, извеждаха хората с лодки. сн. Булфото

gradina_400_231

Метеоролози предупреждават, че силните наводнения във Варна ще продължат. Очакват се нови валежи днес, ще има и изключително силен вятър по цялото крайбрежие със скорост от 70 км/ч.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар