Филип Шести официално се закле (Снимки)

Филип Шести официално се закле (Снимки)
5 (100%) 1 vote

Филип Шести се закле в испанската конституция, за да заеме мястото на абдикиралия си баща Хуан Карлос

Филип Шести официално се закле в конституцията на Испания. Испанският престолонаследник поема властта от баща си – крал Хуан Карлос, който обяви решението си да абдикира, след като прекара 39 години на престола. Така начело на страната застава единственият му син – Филип Шести.

Филип Шести положи клетва

Филип Шести положи клетва

Новият крал на Испания е на 46 години, а малко преди да положи клетвата си, баща му Хуан Карлос му предаде официално и червения пояс. Той символизира важната роля на краля като главнокомандващ на въоръжените сили на Испания.

Полагането на клетвата от Филип Шести премина скромно и без присъствието на чужди гости. Новият крал беше придружаван от съпругата си Летисия и двете им деца – дъщерите Леонор и София, съответно на 8 и 7 годинки.

Новият крал на Испания е известен с обичта на хората към него. Обич, която се засили неимоверно след като през 2004 година Филип Шести се ожени за Летисия – испанка без благородно потекло, която работеше като журналистка. Новата испанска кралица има и един развод зад гърба си и е първата жена без синя кръв, която се качва на престола на монархията, предават от „24 часа“.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар