Илия Павлов е станал жертва на клетва заради неизпълнено обещание

Илия Павлов е бил погубен заради старо римско имане. Разстреляният бос на Мултигруп е бил застигнат от проклятието на златото заради неизпълнено от него обещание. Това твърди в интервю за вестник "Уикенд" Янко Кожухаров, бивш депутат от СДС. По думите му историята започва още през далечната 1992-1993-а година, когато Илия Павлов вече е регистрирал първата си фирма и тепърва е прохождал в бизнеса.

[caption id="attachment_413564" align="alignright" width="300"]Илия Павлов Илия Павлов[/caption]

За което, естествено, му били нужни пари. За тази цел Илия Павлов се свързал с бай Марин Иманяра, мъж от сливенското село Рачица, за когото се знаело, че е добре запознат със скритите в земята богатства. Мъжът дал на бизнесмена карта на римски тунели, скрити под земята и му обяснил къде да копае, за да открие златото. Условието му обаче било Илия Павлов да се погрижи за лечението му от рак в достатъчно добра клиника в чужбина.

Това обаче така и не се случило. Според близки до убития бизнесмен, той действително открил достатъчно имане, благодарение на указанията, получени от Иманяра. След като открил богатствата обаче забравил за обещанието си. Именно заради неспазената дума, проклятието на римското злато застигнало както Илия Павлов, така и семейството му, категоричен е Кожухаров, научиха от БЛИЦ.