Яне Янев направи разтърсващо разкритие за Мая Манолова

Яне Янев направи разтърсващо разкритие за Мая Манолова
5 (100%) 1 vote

Яне Янев си запази правото да изкара наяве още от кирливите ризи на червеното острие

Лидерът на РЗС Яне Янев направи разтърсващо разкритие за зам.-председателя на Народното събрание – Мая Манолова.

Яне Янев призова ГЕРБ като единствена опозиционна партия в парламента да се опита да парира опитите на Мая Манолова да внедри поредното си протеже в съдебната система.
Запознати посочват, че основната цел на червеното острие е да пробута за по кюстендилска линия главен съдебен инспектор, съдия, който няма необходимите професионални качества за този пост, нито морално право. Освен това е и дискредитиращо за съдебната власт.

Яне Янев си запази правото да изкара наяве още от кирливите ризи на червеното острие

Яне Янев си запази правото да изкара наяве още от кирливите ризи на червеното острие

Яне Янев е категоричен, че е недопустимо лице, което в миналото си е било обвързано с покойния подземен бос от ВИС-2 Георги Илиев да бъде избрано да инспектира съдии, следователи и прокурори, още повече в комбина с друго лице, което е трайно подвластно на дупнишките скандални бизнесмени братя Галеви.
В писмо до медиите, лидерът на РЗС посочва, че е провер разговори с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, както и с народните представители Данаил Кирилов и Цецка Цачева.
Яне Янев посочва, че от проведените разговори е останал с убеждението, че в партията на Бойко Борисов е наложена трайна позиция, че в това Народно събрание не трябва да се избира главен съдебен инспектор, така както не трябваше да се избират и членовете на Сметната палата.
Според Янев кандидатът за главен съдебен инспектор не се ползва с доверието на българската общественост.

Яне Янев посочва, че при номинацията на кандидатите за главен съдебен инспектор, партията му е убедила ГЕРБ да не подкрепят кандидатурата на прокурор Атанас Гебрев по същите съображения.
Към днешна дата от РЗС считат, че партията на Бойко Борисов ще заяви твърдата си и категорична позиция и няма да вземе участие в гласуването за главен съдебен инспектор в този парламент.
В заключение лидерът на РЗС посочва, че си запазва правото да даде гласност на начина, по който наскоро Мая Манолова е наложила избора на окръжен прокурор на Кюстендил, а сега полага усилия да избере неин зам.-окръжен прокурор, написал оправдателните присъди на братя Галеви, пише pik.bg

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар