Пламен Орешарски подава оставка до дни

Пламен Орешарски подава оставка до дни
5 (100%) 1 vote

Вижда се краят на кабинета на Пламен Орешарски

Премиерът Пламен Орешарски ще подаде оставката си до дни.

Парламентарно представените политически сили се договориха, че предсрочните избори ще се проведат във времето между 28 септември и 12 октомври.
Преди тази дата обаче трябва да бъде сформирано служебно правителство.
Най-големият въпрос, който стои е кой ще бъде следващият премиер на страната. На ход е президентът Росен Плевнелиев.

Вижда се краят на кабинета на Пламен Орешарски

Вижда се краят на кабинета на Пламен Орешарски

При така създалите се политически турбуленция, задачата на държавния глава определено не е лесна.
Днес Росен Плевнелиев отложи отговора на въпроса кой ще е следващия служебен премиер в неговата политическа кариера.
Някои от медиите обаче нетърпеливо завъртяха няколко номинации.
Най-често спряганото име за служебен премиер е това на началника на кабинета Плевнелиев и вицепремиер в кабинета на Марин Райков – Екатерина Захариева.
Другото най-открояващо се име е това на еврокомисаря Кристалина Георгиева, чийто край на мандата съвпада много удобно с евентуалното стартиране на мандата на служебния кабинет.
Политически наблюдатели обаче коментират, че Кристалина Георгиева би била доста силна карта на ГЕРБ за редовен, а не за служебен премиер, така че е доста трудно да се гадае.

За служебен премиер се спряга и името на настоящия градоначалник на София Йорданка Фандъкова.
Кандидатурата й обаче не е толкоз логична, предвид, че при предишния служебен кабинет, държавният глава Росен Плевнелиев заложи на надпартийни, по-скоро експертни имена.
Към днешна дата отново се завъртя име на дипломат – това на Меглена Плугчиева, която е посланик на страната ни в Швейцария.
Вероятно името й е спрягано за евентуален служебен премиер, тъй като предишният такъв бе посланик.
Не е изключено следващият служебен премиер на Република България да е омбудсманът Константин Пенчев, който бе ухажван за поста и през миналата година, но категорично отказа.

Другите имена, спрягани за евентуален служебен премиер са тези на изпълнителния директор на „Риск Инженеринг“ – Нели Беширова и на основателя на гражданската платформа за дебат и общо действие „MoveBG” – Саша Безуханова.
На този етап държавният глава Росен Плевнелиев не е потвърдил нито едно от гореизброените имена за евентуален заместник на премиера Пламен Орешарски, пише pik.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

2 коментара to “Пламен Орешарски подава оставка до дни”

  1. Ренегатът Плугчиева

    юни 18. 2014

    Плугчиева е класика в жанра ренегат. Член на ръководството на БСП си стъпква партийната книжка, изместена от Андрей Пантев за парламента отива в ДПС и отх тяхната квота е зам земеделски министър. Преговаря убийствени за българското селско стопанство условия за членството ни в ЕС , чиито пустеещи земи сега оплакваме.Отговаря за горските стопанства и с ешведемета на държавната софра си пробива път към дипломатическите върхове. Снима Гоце и Шрьодер, докато германеца бърза за самолета си и с едно фото печели дипломатически пост в Берлин. В Германия са възмутени от наглата й настоятелност да води министър след министър в Берлин, недзависимо на каквониво са им срещите. Плюе под път и над път Бойко, но това не й пречи да му се нарве с букет и гласува въздържала се когато го пправят премиер. Тази китка и всеизвестната й склонност на блюдолизства я прави посланик в страната на скиртите мръсни пари на всички партии – Швейцария. Изключиетелно пходходяща е за срлужелбен премиер, но трябва да изработи следващия си мандат като Марин Райков своевременно. Равната й отдалеченост от дипломацията и почтеността я правят идеален кандидат. Варненския диалект- близка до народа, наглостта – сестра на всички сделки-пардон служби

  2. Ганка Коева

    юни 20. 2014

    Кой вярва на това? Повече от година протестираме, но той не подава оставка. Мая Манолова казва, че Те ще решат кога Той да подаде оставка. Нима мислите, че БСП ще даде властта без бой?

Добавете коментар