Избягвайте тези навици, за да не си докарате бръчки

Едва ли някога сте допускали, че тези невинни на пръв поглед вредни навици биха ви „осигурили” чудовищни бръчки.

Бръчките са най-сериозния бич за всяка уважаваща себе си дама. Френските дерматолози алармират, че някои от навиците от ежедневието на нежната половина на човечеството могат да предизвикат преждевременната поява на бръчки. В следващите няколко реда ще ви разкрием кои са най-вредните навици, гарантиращи ви бръчки. Прочетете ги особено внимателно и се постарайте да избегнете няколкото вредни навика, за да може да запазите младостта си за по-дълго време.

[caption id="attachment_413461" align="alignright" width="300"]Избягвайте тези навици, за да не си докарате бръчки Избягвайте тези навици, за да не си докарате бръчки[/caption]

Вероятно ще се изненадате, но пиенето със сламка е сред най-вредните навици, гарантиращи ви преждевременната поява на бръчки. Следващият път, когато решите да пиете коктейл, махнете сламката без никакво колебание. Дерматологът на Мадона - д-р Фредерик Брандт подчертава, че пиенето със сламка, както и пушенето на цигара води до появата на бръчки. Следващият рисков фактор е пропускането на преглед при очен специалист. Ако пренебрегвате влошаващото се зрение, то бъдете сигурни, че ще улесните появата на бръчки от типа „пачи крак”. Те се образуват при продължителното присвиване на очите, което правите несъзнателно, ако сте започнали да недовиждате.

На следващо място се нарежда неносенето на слънчеви очила. Ако не предпазвате очите си от слънчевите очи означава, че сте си осигурили най-надеждния начин за поява на бръчки. Освен, че са неизменен моден аксесоар, слънчевите очила предпазват и кожата около очите ви от вредните влияния на вятъра и слънцето. Преждевременната поява на бръчки бихте могли да си осигурите и с ползването на неподходящ фон дьо тен. За да избегнете появата им, се доверете на фон дьо тена, който освен, че ще изглади несъвършенствата по кожата ви, има предпазващ и подхранващ ефект.

Недоспиването също е сигурен начин да си докарате бръчки. Необходими са ви най-малко 6-7 часа сън, съветват специалистите. Прекаленото много сън обаче също не води до добри последствия. Специалисти посочват, че прекалено многото сън води до преждевременно стареене. И не на последно място, бръчки може да си осигурите с молива за очи, тъй като когато правите очертанията придърпвате клепача и така карате кожата да се отпуска и в последствие се набръчква, пише pik.bg.