БСП май прави опит да затопли отношенията си с ГЕРБ

БСП направи изненадващ рязък завой към ГЕРБ.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков е върнал изненадващо на председателя на ГЕРБ – Бойко Борисов прословутата стая №20 в Народното събрание. Припомняме, че скандалът около въпросната стая се разрази преди около три седмици, когато помещението бе отнето от ГЕРБ, а ключалките бяха сменени тихомълком. Покрай скандала председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на парламента - Михаил Миков си размениха доста остри реплики.

[caption id="attachment_413410" align="alignright" width="300"]БСП изненада ГЕРБ-ерите с жеста си БСП изненада ГЕРБ-ерите с жеста си[/caption]

Бойко Борисов подчерта многократно, че Михаил Миков идва на работа сутрин с доста тежък махморлук. Като капак на всичко Борисов се оплака от представителя на БСП, че му е отнел достъпа до любимата му кафеварка. По незнайни до момента причини, тази сутрин председателят на парламента е направил доста рязък и изненадващ завой в отношението си към Бойко Борисов. Той е дал разпореждане да се отключи стаята на ГЕРБ в Народното събрание. ГЕРБ-ерите останали крайно изненадани от този факт и най-вече от това, че машината им за кафе останала непокътната.

Политически наблюдатели посочват, че затоплянето на отношенията между БСП и ГЕРБ и в частност между Михаил Миков и Бойко Борисов е забелязано още вчера преди провеждането на заседанието на КСНС (Консултативния съвет по национална сигурност). Докато Бойко Борисов разговаряше с президента Росен Плевнелиев, Михаил Миков се появи с широка усмивка и дружески им подаде ръка. По-рано днес Борисов обяви категорично, че на ДПС, „Атака” и БСП не може да се има вяра.

В подкрепа на думите си той подчерта, че се надява обществото да е забелязало, че е предложил „най-толерантните неща” от трибуната на парламента. В допълнение той посочи, че ГЕРБ не само са били „порязани”, а и че лидерите на останалите партии не са спазили това, което е било постигнато вчера. Борисов посочи, че са се договорили и правителството да не подписва нищо до вторник следващата седмица, тъй като Сергей Станишев и Лютви Местан са заети, пише pik.bg.