Цар Киро и още двама роми се нахвърлиха върху репортер в самия център на града

Цар Киро се опита да удуши журналист насред Пловдив! Ромският лидер се нахвърли върху журналист на вестник "24 часа" само осем месеца след като беше освободен от затвора, където лежа заради закана за убийство. Повод за яростта му стана опита на репортера да го снима докато тормози съседката си Светла Серафимова.

[caption id="attachment_413386" align="alignright" width="277"]Цар Киро се развилня из Пловдив Цар Киро се развилня из Пловдив[/caption]

Както знаете, цар Киро се изнесе от Катуница и заедно с родата си се засели в хотела си в Пловдив, който смята да ремонтира. Малко по-рано днес обаче ромският крал нахълтал в двора на комшийката си без позволение. Бдителни очевидци на случващото се незабавно повикали екип на медиите и човекът на "24 часа" се отзовал.

цар КироВ момента, в който цар Киро видял, че го снимат обаче се развилнял още повече, този път срещу журналиста и се засилил към него. Веднага се включили и двама по-млади роми да му помагат. Тримата притиснали журналиста до трафопост, а цар Киро го стиснал за гърлото и започнал да го души. Никой от намиращите се наоколо хора обаче не посмя да се намеси и да спре развилнелите се цигани.

Единствено пристигналата на мястото кореспондентка на вестник "Преса" Ваня Драганова се разкрещяла срещу цар Киро и компания да оставят колегата й на мира. Това обаче единствено провокира ромите, които се насочиха срещу нея и продължиха да сипят закани. Срещу тях е подадена жалба.