От БСП избесняха след днешното извънредно заседание на парламента

ГЕРБ и ДПС подхлъзнаха БСП след като бе отложено разглеждането на единствената точка на днешното извънредно заседание на Народното събрание.

От БСП избесняха след като стана ясно, че се отлага разглеждането на точката за решение „за или против” провеждането на референдум за Изборния кодекс. От ГЕРБ и ДПС гласуваха референдумът за Изборния кодекс да бъде отложен, а от БСП се обявиха твърдо против. Червените редици бяха видимо разгневени от отлагането на референдума.

[caption id="attachment_413312" align="alignright" width="300"]От БСП избесняха след днешното извънредно заседание на парламента От БСП избесняха след днешното извънредно заседание на парламента[/caption]

Броени минути преди старта на заседанието, председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ако решението бъде взето днес, на практика това означава, че допитването до народа трябва да се проведе до три месеца (тоест преди предсрочните избори) и по този начин ще се похарчат допълнително доста сериозни средства. От ГЕРБ настояха референдумът да се проведе в едно с предстоящите извънредни избори.

По-рано днес бившият шеф на Шести отдел в Държавна сигурност Димитър Иванов, по-известен с прякора си Митко Гестапото изкара наяве кирливите ризи на Сергей Станишев. Той подчерта, че лидерът на червените редици е към края на подредбата на личния пъзел. Според Митко Гестапото, Станишев се нуждае от още една-две седмици, за да докара нещата докрай. Димитър Иванов не изключва вероятността лидерът на БСП да се откаже от мястото си на евродепутат, в зависимост от това по какъв начин ще се развие вътрешния пъзел.

Митко Гестапото разкри, че в момента на „Позитано” 20 цари невиждан хаос и страх от неизвестното. Лидерът на червените редици, както и обкръжението му се движат доста хаотично по трасето в търсене на най-добра лична изгода от създалата се сложна политическа ситуация. Допълнително масло в огъня налива и нагнетеното напрежение в силовите структури. Служителите на Министерството на вътрешните работи стартираха подписка в подкрепа на искането да бъде запазено столовото хранене. Подписката вече е подкрепена от над шест хиляди души, пише pik.bg.