Христо Стоичков най-накрая потвърди това, което българите подозираме вече 20 години

Христо Стоичков най-накрая потвърди най-голямото съмнение на българите за последните 20 години. А именно, че ФИФА не е позволила да играем на финала на Световното първенство в САЩ през 1994 година. И че действията на скандалния рефер Жоел Киню, който напълно тенденциозно ни спъна на полуфинала срещу Италия, са били наредени директно от централата на ФИФА. И по-конкретно тогавашният президент Жоао Хавеланч, бившия шеф на бразилския футбол Рикардо Тейшейра и Сеп Блатер.

[caption id="attachment_413270" align="alignright" width="300"]Христо Стоичков Христо Стоичков[/caption]

"Това са хората, които ни спряха да играем финал срещу Бразилия. А не отборът на Италия", сподели Христо Стоичков в интервю за бразилския телевизионен канал "Глобо". Камата има и напълно логично обяснение за действията на ФИФА. А именно фактът, че финал между Бразилия и България нямаше да предизвика такъв интерес, както финал между Бразилия и Италия. Които не бяха спорили за титлата от 24 години.

"ФИФА определя докъде трябва да стигне всеки един отбор", категоричен е Христо Стоичков. И допълва, че и в момента сценарият е същия. "Всичко зависи от Сеп Блатер. Ако той каже бразилците да вземат купата, ще се случи именно това", обяснява още легендарната ни осмица.

И типично в негов стил добави, че шефовете на ФИФА са за разстрел заради действията си.