Атанаска Георгиева твърди, че самопризнанията й са взети със сила

Атанаска Георгиева неочаквано промени показанията си за убийството на малката Алекс от Поморие. Жената, която направи пълни самопризнания, разкривайки, че лично е удушила момиченцето с найлонов плик, докато му е нанасяла зверски побой, най-неочаквано се отметна от думите си.

[caption id="attachment_413265" align="alignright" width="300"]Атанаска Георгиева Атанаска Георгиева[/caption]

От прокуратурата в Бургас разкриха, че действително Атанаска Георгиева е променила показанията си, без обаче да уточняват какво точно се съдържа в новите й разкрития. Източници от обвинението издадоха само, че убийцата сама е пожелала да говори като е разказала напълно нова версия, различна от досегашната й. В новите й показания липсва й признанието, че тя е убила малката Алекс.

Смяната на показанията на Атанаска Георгиева беше потвърдена и от сестра й Северина Димитрова. Тя издаде, че заклеймената като удушвачка на деца Атанаска е направила самопризнанията си под жесток натиск. Срещу нея е имало заплахи, че ако не каже, че тя е убила Алекс, ще бъде ликвидирано цялото й семейство, научиха от БЛИЦ.

Тепърва предстои да се разбере какво ново е разказала за фаталния ден Атанаска Георгиева и как е обяснила факта, че телцето на Алекс беше открито в спалнята й.