Михаел Шумахер излезе от комата, напусна и Гренобъл

Михаел Шумахер излезе от комата и напусна клиниката в Гренобъл. Сабине Кем, официален говорител на звездата сподели, че шампионът от Формула 1 е в съзнание и е преместен в частно лечебно заведение, където се лекува. Местонахождението му се пази в строга тайна.

Михаел Шумахер, който претърпя ски инцидент преди повече от половин година, най-накрая е успял да излезе от комата. Какво точно е състоянието на шампиона засега остава неясно, но той бе преместен в частна, специализирана неврологична клиника, където ще продължи възстановяването си.

[caption id="attachment_413201" align="aligncenter" width="300"]Михаел Шумахер се събуди от комата, преместиха го Михаел Шумахер се събуди от комата, преместиха го[/caption]

Семейството на Шумахер изказа благодарности на медиците в Гренобъл за грижите и търпението им, както и за отзивчивостта им по време на лечението на Михаел Шумахер.

„За в бъдеще ви молим да проявите разбиране, тъй като го очаква тежка и изключително труда рехабилитация, докато се възстанови, заяви мениджърката му Сабине Кем,  пише cbc.ca.

45-годишния пилот получи мозъчна травма, след като претърпя ски инцидент миналата година. За да се нормализира налягането в мозъка му, лекарите го поставиха в изкуствена кома, от която той повече от шест месеца не се събуди. Според последната информация са направени три операции на Михаел Шумахер, за да се отстранят част от съсиреците. Някои от тях обаче се оказали твърде дълбоки, за да подлежат на оперативно лечение.

По всяка вероятност лечението на Михаел Шумахер ще се проведе в частна клиника, близо до дома му в Швейцария. Местонаходжението на пилота се пази в пълна тайна, а семейството му настоя медиите да не разпитват за него.