Бедствие в Пловдив, бури удавиха града през уикенда

Бедствие в Пловдив, бури удавиха града през уикенда
3 (60%) 2 votes

Бедствие в Пловдив, бури удавиха града събота и неделя

Истинско бедствие в Пловдив причиниха силните бури през уикенда. Силни дъждове и ветрове поставиха града буквално под вода в събота и неделя. Силна буря се изви в събота през нощта и причини огромни щети. Колите плуваха, дървета бяха изкоренени, а пловдивчани се кълнат, че е било сякаш е настъпил краят на света.

„Имах чувството, че небето и земята се бяха събрали и бе настъпил краят на света“, разказва през сълзи пловдивчанка. Стотици граждани се оплакаха от аварирали коли паднали дървета и счупени стъкла на прозорци на сгради.

Бедствие в Пловдив, градът остана под вода

Бедствие в Пловдив, градът остана под вода

За най-голям ужас на жителите, огромната елха в центъра, която всяка година се кичеше за коледа, падна изкоренена. „Такъв дъжд, никога не е имало, откакто се помня“, разказва възрастен мъж на около 80 години пред репортери.

Щетите са огромни

Щетите са огромни сн. Булфото

Подобно бедствие в Пловдив не е имало преди, затова и жителите са направо ужасени от мощта на стихията. „Изви се като вихър, продължи един час, но направи поразии за десетилетия“, пишат из форумите.

Градът остана без тока,  десетки дървета задръстиха улиците

Градът остана без тока, десетки дървета задръстиха улиците

Подлезите са наводнени, а както обикновено подлеза на Централна гара за пореден път се оказа плавателен. Наводнен е и сутерена на автогарата, където неведнъж са ставали подобни инциденти.

Plovdiv_400_300 plovdiv 2_400_300

Гражданите се заеха с разчистването на падналите дървета и клони, а пожарни коли отводняваха къщи, болници и други обществени сгради. От общината са се заели да почистят шахтите, а местните жители се молят второ такова бедствие в Пловдив да не ги сполита. Особено след силния дъжд, който се изля и снощи.

Коментари чрез Facebook

коментара

loading...

Разкрития.ком препоръчва и:

Няма коментари

Добавете коментар