Ахмед Доган държи в ръцете с съдбата на Пламен Орешарски и това е причината премиерът да мълчи за датата на оставката си

Обществена тайна е, че Ахмед Доган дърпа конците в държавата. Това е причината, поради която Пламен Орешарски мълчи за датата на оставката си, тъй като все още Сокола не е решил кой ще бъде денят, в който премиерът ще подаде оставка.

Според източници на ПИК, Ахмед Доган обмисля оставката на кабинета да бъде в периода 28 юни - 4 юли. Според запознати Пламен Орешарски ще подаде официално оставка на 4 юли. Критици дори се шегуват, че на този ден премиерът може да обяви и независимост, тъй като тогава в САЩ се чества Деня на независимостта.

[caption id="attachment_413137" align="alignright" width="270"]Ахмед Доган Ахмед Доган ще определи датата за оставката на Пламен Орешарски[/caption]

Ахмед Доган е бесен на Сергей Станишев и все още не е решил как ще го накаже. След като Сокола отказа на червения лидер да го подкрепи в намерението му да заеме премиерския пост и да направи 5 промени в управлението на страната, Сергей Станишев прави гаф след гаф. Социалистът заяви официално, че няма да се кандидатира за Европарламента, но само дни след това стана ясно, че си е направил регистрация за евродепутат и дори има пощенска кутия в Брюксел.

Ахмед Доган побесня още повече след публично обяснение в любов, което Сергей Станишев направи на съпругата си Моника Станишева, пише ПИК.