Пламен Галев, един от скандално известните братя Галеви, е заработвал като охранител при Тато

Пламен Галев, един от небезизвестните дупнишки бизнесмени братя Галеви, е бил лична охрана на Тодор Живков навремето. Близки до скандално известният Пламен Галев разкриват, че в края на 80-те години на миналия век той си е изкарвал прехраната като охранител на бившия Първи. Естествено, Галев е работил за Тато заедно с ортака си Ангел Христов, с когото именно стават популярни като братя Галеви.

[caption id="attachment_413090" align="alignright" width="300"]Пламен Галев е бил охрана на Тато Пламен Галев е бил охрана на Тато[/caption]

След падането на Тодор Живков от власт, Пламен Галев събира отряд от около 30 души, а един от тях е и Ангел Христов, с когото стават изключително близки. В началото към тях е привлечен и Златко Баретата, който по-късно сформира свой собствен отряд. Той е принуден да напусне след като се забърква в престрелка в София и е обвинен, че е застрелял гангстера Патичето.

Това не се харесва на Пламен Галев и той го гони от екипа си. Въпреки този конфликт обаче двамата остават приятели, а Баретата предупреждава Пламен Галев за готвеното срещу него покушение, научиха от ПИК.