Световното първенство по футбол си има нов оракул

Забавни вести идват от Световното първенство по футбол в Бразилия. Отборът на Швейцария си избра нов оракул, който да предсказва резултата на тима на Мондиала. На миналото световно хит беше известният октопод Паул, който се прояви блестящо с предсказанията си. Морското свинче и кръстено с екзотичното име Мадам Шива. Първата прогноза на животинчето е безапелационна. Швейцарците ще победят отбора на Еквадор тази неделя. На видеото се вижда как морското свинче подушва терена, след което се отправя към врататата на южноамериканския отбор, но бързо взема друго решение и се настанява на терена на швейцарците, като го маркира с изпражнение.

[caption id="attachment_413084" align="alignleft" width="300"]Световно първенство по футбол Мадам Шива влиза в ролята на оракул на Световното първенство по футбол в Бразилия[/caption]

Така Мадам Шива ще подсилва пикантните вести на Световното първенство по футбол в Бразилия. На морското свинче разчитат да предскаже резултата на швейцарците, които освен с Еквадор са в група с отборите на Франция и Хондурас. С петлите кръстоносците ще игрят на 20 юни, а срещу Хондурас на 25 юни. Морското свинче е вид гризач от семейството на свинчетата. Видът е пренесен в Европа от капитан Джеймс Кук по море и затова се наричат „морски”, а свинчета са заради специфичните звуци, които издават. Интересното за този вид животно е, че е било опитомено преди около 7 хил. години именно по земите на днешен Хондурас – родината срещу която дава прогноза Мадам Шива за Световното първенство по футбол.

На миналото европейско пък преди 2 години в ролята на гадател влезе симпатично прасенце.