Моника Станишева сама се издъни, опитвайки се да излъже медиите

Моника Станишева се опита да заблуди медиите, но лъжата й излезе наяве. Съпругата на Сергей Станишев написа отворено писмо до всички медии, в което опроверга твърденията, че срещу него е била образувана преписка по казуса Хохебер.

Моника Станишева заяви, че тя самата е подала сигнал по прокуратурата с молба да се провери дали в този случай е било извършено престъпление от нейна страна. Моника Станишева заяви, че го е направила с цел да изчисти името си. Тя каза, че заедно с преписката по сигнала, подаден от нея, е била образувана още една преписка по сигнал на ГЕРБ.

[caption id="attachment_412975" align="alignright" width="300"]Моника Станишева Моника Станишева лъже[/caption]

Моника Станишева заяви, че преди няколко месеца ГЕРБ са подали сигнал срещу нея относно аферата Хохебер. Половинката на Сергей Станишев заяви, че двете преписки са били прекратени със становище, че не е на лице извършването на престъпление от нейна страна.

Оказва, че е била приключена само едната преписка. Проверка на ПИК установи, че прокуратурата все още работи по сигнала на ГЕРБ и още на 14 април Моника Станишева е трябвало да бъде призована на разпит. Не е ясно защо това не се е случило.

Електронното издание съобщава, че предстои Моника Станишева не само да бъде разпитана, но и да бъде посетена от полицията.