Ад под небето: Застигат ни 45 градуса на сянка!

0

До 45 градуса на сянка ни чакат до месец, плашат синоптиците!

Живакът ще ни бомбандира яростно тези дни! Жегата няма да ни се размине и тази година! Над 35 градуса ни очакват към края на този месец. В началото на юни и през май живакът на термометъра достигаше едва от пет до десет градуса, но сега положението ескалира. В близките дни ние ще бъдем „застигнати” от много слънце, неимоверна задуха от горещините, както и от топлината на морето. Ще ни чакат до 45 градуса на сянка, стряскат синоптиците.

Това обаче не означава, че има някаква корелативна зависимост между времето и различните чудатости на времето. Зимата, която премина беше изключително тежка, особено в Америка. Там имаше бури, ветрове, снежни виелици, снегонавявания, както и адски, незапомнени студове.

градуси
Гответе се за рекордни жеги от идния месец! Градусите удрят тавана

В нашата страна картината обаче беше коренно различна. У нас ние се радвахме на почти пролетно време през зимата, а много от овощните видове дори цъфнаха. Друга аномалия също е характерна за тази година. По принцип София се отличава с по-мек климат, на тази година тя беше „засипана” от дъждове, а температурите едва до лазиха до заветните седемнадесет-осемнадесет градуса. Съседните държави, като Сърбия бяха буквално потопени под вода, при нас, с малки изключения потопа ни се размина.

Столицата на Русия Москва пък беше застигната от жарко слънце и високи температури. По принцип снежна и студена Москва не можеше да се отърве от незапомнено високи температури, които достигаха до тридесет градуса, че и повече.

Според корифея на синоптиците Минчо Празников в дългогодишната си практика той не е успял да намери някакъв синхрон между сезоните. Неговият стаж в тази област, който надхвърля половин век не е достигнал до твърдото убеждение, че има определен паралел между някои неща в някои от детайлите. Например не може да се каже категорично, че ако предният ден бил е изключително облачен, следващият ще духа вятър. Други учени също са на мнение, че няма паралел между това, каква ще е годината и колко тежка, снежна или безснежна ще е зимата.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.