Талибани поставиха под кръстосан огън летището в Карачи Преглеждания: 2072

0
Оценете този post

Пакистан под кръстосан огън, талибани с нови атентани на летището в Карачи

Пакистан отново е под кръстосан огън. Талибани нападнаха летището в Карачи и организираха серия от атентати. По-последна информация загиналите са повече от 35 души. След сблъсъците вчера, по-рано днес следобед е имало нови нападения. Летището в Каради се оказа в пламъци, а десетки загинаха.

Пакистанските власти заявиха, че повече от 20 въоръжени талибани, качени в тежки автомобили, са открили огън срещу граждани в близост до международното летище в Карачи. Два дни поред, аеродрумът е под обстрел и повече от 35 души са загинали.

Атентани от страна на талибани на летището в Карачи
Атентати на летището в Карачи

Въоръжените лица са стреляли не само по пътниците, но и по сградата. Опитите на охраната да ги обезвреди, претърпели провал.нkarachi 2_400_225

Талибаните извършили нападението, след като се появили облечени като служители на летището. Първоначално охраната не забелязала нищо нередно, докато не открили огън срещу пътниците и служителите. Според медиите, се смята, че действията са насочени към премиера Наваз Шариф, който се опитва да започне мирни преговори с талибаните от дни.

Талибани нападнаха летището за втори път в рамките на няколко часа
Талибани нападнаха летището за втори път в рамките на няколко часа
Десетки са ранени, стигна се до въоръжени сблъсъци
Десетки са ранени, стигна се до въоръжени сблъсъци

За щастие, експлозиите на летището в Карачи са засегнали по-старата част от летището, където се извършват транзитни и товарни полети. Също така там се намира и зоната за ВИП – гости, но по чудо по време на нападението тя е била празна. Само и единствено благодарение на това големия брой жертви е бил избегнат. Последвалите нападения по-късно днес обаче предизвикаха основателни тревоги за положението в Пакистан.

Според последната информация, сблъсъците са предизвикани в отговор на смъртта на талибански лидер. Въоръжената организация нападнала служителите, за да отмъсти.

Коментари чрез Facebook

коментара

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.