Разкриха истината за „Заблудата Макдоналдс“

Разкриха истината за „Заблудата Макдоналдс“
5 (100%) 1 vote

Разследване доказа, че експериментът с вредната храна на Макдоналдс не е толкова достоверен

Документален филм за вредната и докарващи редица болести и отклонения в здравословното състояние храна, сервирана във веригата за бързо хранене Макдоналдс се оказа недостоверен.

Филмът на Морган Спърлок за веригата Макдоналдс спокойно може да ви накара да се откажете от навика ви пътьом към дома или работата набързо да похапнете в заведението. Или поне да се заречете никога повече да не го правите.

Преди да заснеме филма си Морган Спърлок решил да експериментира със здравето си. В продължение на 30 дни той три пъти на ден се хранел в Макдоналдс и поемал средно по 5000 килокалории на ден, като пробвал всички предлагани менюта. През месеца той документирал промените, настъпили в тялото му—драстично покачване на теглото, много висок холестерол, тежко чернодробно увреждане, резки промени в настроенията и депресия, пише електронното издание cracked.com.

Храната на Макдоналдс не се оказа толкова опасна за здравето

Храната на Макдоналдс не се оказа толкова опасна за здравето

След излъчването на филма изследователи от университет в град Линкопинг в Швеция са повторили експеримента на Спърлок. Студенти — доброволци поемали по 6000 килокалории на ден в заведения за бързо хранене. В края на 30 — дни нито един от студентите не е имал чернодробни проблеми или завишен холестерол. И, макар че на моменти са се чувствали по–уморени, нито един от тях не е преживял резки промени в настроението или е изпадал в депресия.

Така че за достоверността на публицистичния филм може много да си поспори. Или Спърлок е преувеличил резултати след експеримента си, или студентите, които са били в младежка възраст, са имали много добър метаболизъм.

В крайна сметка на зрителите на филма им остава възможността сами да преценят къде точно е истината.

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар