Ученички ползват различни видове дрога, за да отслабват, алармират специалисти

Ученички в Русе масово вземат дрога, за да слабеят. За тревожната тенденция алармират доктор Теменужка Матева - директор на Центъра за психично здраве в града и колегите й Станислав Иванов и Пламен Панайотов. По думите им, броят на непълнолетните в града, използващи различни видове синтетична дрога е скочил цели три пъти само за две години.

[caption id="attachment_412559" align="alignright" width="300"]Ученички слабеят с дрога Ученички слабеят с дрога[/caption]

Най-тревожни са статистиките за 13-годишните, които все по-често посягат към марихуаната и амфетамините. Не по-малък е броят и на по-големите тийнейджъри, употребяващи дрогата. Като основна причина да посегнат към упойващите вещества, подрастващите изтъкват желанието си да избягат от депресията и напрежението.

Прави впечатление огромният брой момичета, които изтъкват, че посягат към наркотиците, за да отслабнат! Плашещ е фактът и че все повече мъже над 20-годишна възраст употребяват синтетични наркотици. Само за седмица в Центъра за психично здраве по спешност са постъпили двама млади мъже - на 22 и на 24 години, в състояние на тежка метамфетаминова психоза.

Състояние, което може да доведе дори до самоубийство, разкрива доктор Матева, предават от БЛИЦ.