Дъждовете спират: Над 30 градуса от идната седмица!

0

Синоптиците обещават, че най-накрая лошото време и дъждовете си отиват!

В края на тази седмица валежите си отиват и температурите се доближават до летните. След студеното и валежно време живакът на термометъра ще удря все повече тридесет градуса. Така с това ще стартира новото лято. Такава е и прогнозата на експертите от БАН.

Градусите ще скачат нагоре, а валежите ще се уталожат, както през предишните месеци над страната ни. Най-слънчево ще бъде в западните части на България. В следобедните часове облаците ще бъдат повече и на места ще завали. Валежите ще бъдат сравнително леки, като в никакъв случай няма да достигнат силата от предните месеци.

дъждове
Дъждовете спират, за да дадат път на жегите

Днес ще има повече облаци и превалявания над страната. Над западната част облачността в повечето случаи ще е купеста, а над източната част те ще са предимно по-рехави, като в основната част от деня слънцето ще се показва повече.

През този и двата почивни дни температурите над цялата страна ще се движат в порядъка от двадесет и три до двадесет и осем градуса, като над столицата те ще достигнат долната граница от средните стойности.

Любителите на планината ще се радват на сравнително хубаво време. Но в по-голямата част на деня там ще духа северен и западен вятър. Облаците ще са много, а над някои от планинските масиви ще има и силни превалявания от дъжд.

Над Черноморието времето също ще е хладно, облачно и с чести превалявания. Температурните амплитуди ще се движат в границата между двадесет и три-двадесет и четири градуса. Но от следващата седмица слънцето ще е повече, температурите ще са характерни за лятото, а дъждът ще остане по-назад във времето.

Оставете отговор

Вашият e-mail няма да се показва.