Животът на кореспондентката на bTV Антоанета Николова е висял на косъм десетки пъти

Журналистката Антоанета Николова, която бе уволнена от bTV направи разтърсващи разкрития.

Антоанета Николова дълги години бе кореспондент на медията в Италия. Тя се връща назад в годините и си спомня, че се влюбила в журналистиката в мига, в който чула репортажа на BBC, излъчен на къси вълни. В най-горещите точки на света, я отвежда мечтата й да прави качествени репортажи. Неведнъж в краката на кореспондентката на bTV са се търкаляли снаряди, а над главата й са хвърчали безпилотни самолети, отбелязва на страниците си вестник "168 часа".

[caption id="attachment_412467" align="alignright" width="300"]Животът на кореспондентката на bTV Антоанета Николова е висял на косъм десетки пъти Животът на кореспондентката на bTV Антоанета Николова е висял на косъм десетки пъти[/caption]

На няколко пъти Антоанета Николова се разминава на косъм от отвличане, а още по-страшното е, че е била и на ръба на екзекуции. Най-траен белег в съзнанието й са оставили труповете, които е заснела, докато е отразявала едни от най-скандалните войни на новото време. През последните няколко дни името на кореспондентката на bTV в Италия бе замесено в поредица скандали след отстраняването й от медията. След като в продължение на осем години отразява за bTV случващото се в Италия, тя е уволнена най-неочаквано. Едно от писмата на Антоанета Николова твърди, че тя е била уволнена от медията след репортажа за провалената среща на премиера Пламен Орешарски с италианския му колега Матео Ренци. Макар от медията да не потвърждават думите на журналистката, факт е че към днешна дата тя вече не работи за тях.

Антоанета Николова изчерпва работата си за bTV с няколко думи – безкраен адреналин, хиляди пропътувани километри и живот като на кино. Често пъти животът й е висял буквално на косъм, но за щастие се е разминавала с най-страшното. Антоанета Николова става свидетел и на най-ожесточените и кръвопролитни удари над Ливан и Израел. В този момент тя се намира близо до Кана, а никога няма да забрави ужасяващата гледка, която се е разкрила пред очите й – смъртта на 37 деца, които са станали жертва на войната. При все, че е преживяла десетки страшни трагедии, тази гледка белязва съзнанието й завинаги, пише pik.bg.