Случаят с Емил Шарков прилича на кървавата баня в „Белите брези”

Емил Шарков не бил застрелян от психаря Петко Петков. Твърде възможно е да сме свидетели на повторение на кървавата баня в парк „Белите брези” преди години. Това шокиращо разкритие направи адвокатът на Петко Петков от Лясковец – Иво Пазарджиев, цитиран от „България днес”. Юристът пое защитата на обвиняемия за убийството на баретата и за първи път разкри неподозирани тайни от разследването.

„Бях на място и следите от куршумите са само отвън. Петко Петков не е стрелял по отряда. Изключвам категорично и майка му Стефанка да е гърмяла, което звучи доста екзотично. Тя е била затворена в банята. Очаквам с нетърпение изводите на разледващите по случая с Емил Шарков” – коментира пред изданието адвокатът.

Той окачестви акцията по задържането на Петко Петков като изключително некадърна.

[caption id="attachment_412458" align="alignleft" width="300"]Емил Шарков Случая с Емил Шарков се забулва в мистерия[/caption] Обвиненият за убийството Петков е в психиатрията на ловешката болница. Предстои му да бъде разпитан от шестима следователи от Велико Търново. „Не съм стрелял по никой. Ако исках да убивам някой, щях да изляза на терасата и да го направя” – това ми сподели Петко в първия ми разговор. И аз му вярвам. Убеден съм, че не той е застрелял командоса Емил Шарков” – споделя юристът. Той призова образът на задържания да не бъде повече сатанизиран, както е правено досега. Изданието припомня и случая „Белите брези”. На 14 януари, 1994 г. двама командоси бяха разстреляни погрешка от свои колеги от звеното за борба с масовите безредици в столичния кв. „Белите брези”. Десет години по-късно касапницата в „Белите брези” се е повторила и в Лясковец – смята адвокатът на Петков, като намеква, че Емил Шарков може да е застрелян от погрешка от свой колега и да е станал жертва на приятелски огън.