Мелани Гайдос определено е доста далеч от представите за типична манекенка

Мелани Гайдос определено заслужава приза "най-странната моделка в света". Младата американка цял живот мечтае да стане манекенка. Външният й вид обаче е много по-различен от общоприетото схващане за визията, която трябва да притежават моделите. Мелани Гайдос страда от рядкото заболяване Ектодермална Дисплазия, което засяга косата, зъбите, ноктите, кожата, а понякога и структурата на костите.

[caption id="attachment_412443" align="alignright" width="200"]Мелани Гайдос Мелани Гайдос[/caption]

Заради това на американката й се е наложило да се пребори с цял куп предразсъдъци и присмех, в опитите да сбъдне мечтата си. Напук на скептиците обаче момичето все пак успява. "Не искам да живея живота си по начин, по който хората ми казват", категорична е Мелани Гайдос. И макар да признава, че се чувства леко огорчена от негативните коментари спрямо визията и фотосесиите си, американката е категорична, че няма да се откаже от намерението си да докаже, че има шанс и за жените, които не се вписват в стереотипа за манекенка.

Мел не крие, че се влюбила в позирането още в първия миг, в който застанала пред камерата. И категорично решила, че това е нещото, с което иска да се занимава. "Хората ме наричат грозна. Аз обаче не мисля за себе си по този начин", откровена е Мелани Гайдос.

[gallery link="file" ids="412449,412450,412451"]