Да си купиш кафене за милиони - българска манекенка на 23 години вече е негов горд собственик

Да купиш кафене за милиони - това го има и в България. Нещо повече, 23 годишно момиче е негов горд собственик. Симона Стоянова, бивша манекенка, си купи кафене в центъра на София. Цената на придобивката й е съвсем не-скромна - точно 1,76 милиона лева.

[caption id="attachment_412295" align="alignright" width="300"]Симона Стоянова си купи кафене за над милион лева Симона Стоянова си купи кафене за над милион лева[/caption]

Как обаче толкова младо момиче успя да се бръкна с подобна крупна сума, за да се сдобие със заведението? По думите на самата Симона, тя е събрала парите си от модната си кариера и изявите си на подиума. Девойката печели през 2008 година титлата Топмодел на Ивет Фешън, след което стартира и кариерата й. Симона се е изявявала на дефилета в Милано, Париж и Ню Йорк.

Манекенката обаче се отказа от кариерата си, за да учи моден дизайн в престижния университет Марангони в Лондон. Очевидно сега Стоянова е решила да се завърне в родината и да се пробва в бизнеса със заведения. За целта се е спряла на кафене от световната верига Старбъкс, намиращо се срещу спортната палата в София, научиха от "24 часа". Бившият собственик на заведението е бизнесменът Моско Хаския.