Макдоналдс в центъра на нов скандал—храната им мистериозно трайна

Макдоналдс в центъра на нов скандал—храната им мистериозно трайна
5 (100%) 1 vote

Макдоналдс отново предизвикаха подозрения със съдържанието на продуктите си

Макдоналдс отново предизвикаха подозрения относно съдържанието на храната си. Тест на журналиста Морган Спърлок води до изключително любопитен експеримент с продавани в Макдоналдс продукти—от хамбургери до сладкиши.

Последното си изследване върху храните на Макдоналдс, Спърлок прави за около два месеца. Решава да вземе порция пържени картофки и да провери колко ще издържат.

За целта на експеримента използва и домашно приготвени картофки, които също затваря в буркан. Резултатът с домашната храна е ясен—само след няколко дни те се развалят, потъмняват, губят цвят и форма — с една дума не стават за ядене, пише „ПИК“.

Какво всъщност съдържа храната на Макдоналдс?

Какво всъщност съдържа храната на Макдоналдс?

Не така обаче стои въпросът с продуктът на Макдоналдс. Историята с хамбургера на същата марка, който издържа повече от 40 години в палто, без да се развали още е жива, а пържените картофки също имат чудодейното свойство да остават трайна. Минават десет дни от покупката, после две седмици, три седмици—пържените картофки остават непроменени.

Вижте още:

За разлика от обикновените пържени картофки, които на третата седмица вече по нищо не напомнят на пържени картофки, то тези на Макдоналдс продължават да са в перфектно състояние. Осем седмици след покупката им—също. Резултатите са стряскащи.

След десетата седмица експериментът е прекратен, но картофките продължават да изглеждат сякаш са току-що приготвени. Въпросът обаче е какво съдържат тези хранителни продукти, за да имат толкова голяма и мистериозна трайност?

Коментари чрез Facebook

коментара

Няма коментари

Добавете коментар