Михаил Куртев бе осъден на 9 години затвор

Михаил Куртев – таксиджията-убиец от „Цариградско шосе”, бе осъден на девет години лишаване от свобода.

Миналата година таксиджията-убиец заби автомобила си в една от автобусните спирки, разположени по „Цариградско шосе” след като си позволи да седне зад волана в нетрезво състояние и да настъпи газта до дупка. В резултат на изцепката на Михаил Куртев, няколко човека получиха тежки наранявания. Сред тежко пострадалите бяха 25-годишната Станислава Асенова и 6-годишната Елена, които по-късно починаха в болницата, въпреки че лекарите положиха неимоверни усилия да ги върнат отново към живота.

[caption id="attachment_412228" align="alignright" width="300"]Михаил Куртев бе осъден на 9 години затвор Михаил Куртев бе осъден на 9 години затвор[/caption]

При направения тест за алкохол, в кръвта на Михаил Куртев от „Цариградско шосе” бяха открити 1.5 промила алкохол. Той бе задържан, а четири месеца по-късно бе освободен под гаранция срещу сумата от хиляда лева. Първоначално Михаил Куртев отричаше вината си, но по-късно се призна за виновен пред съда. На първа инстанция Михаил Куртев получи присъда от девет години лишаване от свобода. В мотивите си, съдия Петър Гунчев от Софийски градски съд посочи, че таксиджията-убиец не е бил засечен от друг автомобил, както твърдеше неведнъж в началото.

Експертите, изготвили комплексната медико-автотехническа експертиза, са категорични, че причината, поради която Михаил Куртев е изгубил управление над автомобила се корени в редицата неправилни действия на водача, пише pik.bg. Почернената майка на 25-годишната Станислава Асенова-Съни, е недоволна от присъдата. Тя е категорична, че Михаил Куртев заслужава да изгние зад решетките заради смъртта на дъщеря й и тази на 6-годишната Елена и разбира се заради 11-те човека, които прати в болница. Запознати посочват, че това не е първият път, в който Михаил Куртев е бил залавян да шофира в нетрезво състояние. Мирослава Асенова определи Михаил Куртев като „долнопробен пияница и убиец”.

Припомняме, че трагичният инцидент се разигра на 10 юли миналата година. Михаил Куртев се вряза с таксиметровия си автомобил на автобусна спирка на „Цариградско шосе” със 100 километра в час в резултат, на което нанесе тежки травми на 11 души, а две от пострадалите издъхнаха.