"Загадката на жирафа" е логическа игра, по която луднаха хиляди потребители на Фейсбук

Загадката на жирафа” (Голямото предизвикателството на жирафа) е новата виртуална игра в социалната мрежа Фейсбук.

Логическата задача превзема социалната мрежа с пълна сила. „Загадката на жирафа” се превърна в истински хит за кратко време сред потребителите на Фейсбук. Логическата игра се радва и на интереса на останалите хора, сърфиращи в мрежата. Ако и вие се изкушите да отговорите на „Загадката на жирафа”, но по една или друга причина не успеете, имайте предвид, че има последствия.

[caption id="attachment_412218" align="alignright" width="300"]Стотици хиляди луднаха по логическата игра "Загадката на жирафа" Стотици хиляди луднаха по логическата игра "Загадката на жирафа"[/caption]

Не се плашете, не е нещо фатално – всеки, който не успее да се справи със „Загадката на жирафа”, трябва да промени снимката на профила си във Фейсбук с такава на жираф и да остане в продължение на три дни.

Разбира се това не е задължително и никой не може да ви принуди да го направите против волята си, но такива са правилата на играта, ако все пак решите да ги спазвате. Правилата на „Загадката на жирафа”, са наложени от блогъра Андрю Стръгнел от Нова Зеландия, който е автор на загадката. Гатанката тази седмица озадачи голяма част от участниците в логическата игра. Ако желаете, бихте могли да се пробвате и вие.

Условието на „Загадката на жирафа” гласи, че в три през нощта някой ви събужда, звънейки на звънеца ви. Неочакваните посетители са самите ви родители. Разполагате с мед, вино, сладко от ягоди, сирене и хляб. В задачата се пита кое е първото нещо, което ще отворите. Бихте могли да размислите и да дадете отговор, а това дали е верен, ще разберете в следващите редове. Разбира се на по-досетливите от вас, вероятно им е хрумнало, че първо ще отворят вратата. Преди да отворите вратата, за да посрещнете неочакваните гости с някоя от изброените по-горе храни обаче, трябва да отворите… очите си.

Ако „Загадката на жирафа” не ви е затруднила и ви се е сторила забавна, съвсем спокойно бихте могли да влезете във Фейсбук страницата "Голямото предизвикателство на жирафа" (the Great Giraffe Challenge) и да се забавлявате. Гатанките се обновяват всяка седмица, пише pik.bg.

Замисляли ли сте се някога какво се случва в социалната мрежа Фейсбук на всеки десет секунди? Само докато прочетете това изречение, 166 666 потребители ще изпратят покана за приятелство във Фейсбук, ще бъдат споделени 83 333 връзки, ще се изпратят 250 000 посещения, ще бъдат направени 85 хиляди коментара, ще се появят близо 50 хиляди нови статуса и какво ли още не.