Момчил Неков заяви, че не се радва, че е избран за евродепутат

„Любимец 15” Момчил Неков вбеси лидера на БСП Сергей Станишев, след като заяви в прав текст, че не се радва, че е евродепутат.

Той призна, че до момента нито се е срещал, нито се е чувал със Станишев, допълвайки, че вероятно е единственият, който не се радва, че е избран за евродепутат, тъй като това означава огромна отговорност. Това стана ясно от думите на Момчил Неков, изречени в интервю за вестник „24 часа”. Припомняме, че именно Момчил Неков, бе човекът, който се оказа препъни камъка за Станишев по пътя към евродепутатското място, след като бе избран с преференции за член на Европейския парламент от листата на „Коалиция за България”. Този факт му докара и названието „Любимец 15”.

[caption id="attachment_412204" align="alignright" width="300"]Момчил Неков заяви, че не се радва, че е избран за евродепутат Момчил Неков заяви, че не се радва, че е избран за евродепутат[/caption]

Момчил Неков заяви, че това, което му дава сили да продължи напред е подкрепата на районната организация на „Изгрев” и в частност председателя й Альоша Даков, откъдето бе издигнат. Неков определи червената партия като най-демократичната, подчертавайки, че в момента усилено се спекулира с преференциите. Такъв е обаче Изборният кодекс, който в крайна сметка сработи. „Любимец 15” посочи, че е обикалял страната в продължение на два месеца и няма библиотека в областен град, на която да не е подарил книгата си. В допълнение той посочи, че по време на предизборната кампания е провеждал по 4-5 срещи ежедневно.

Момчил Неков подчерта, че от една страна изборът му е случайност от подсигуряване, но от друга – безспорно това е резултатът от целенасочената му работа. Неков посочва, че е потърсил Станишев по официалния ред, но до момента не се е срещнал с него. Лидерът на партията го е уверил, че когато има време ще се чуят или видят. В заключение той подчерта, че БСП трябва да се радикализира и да отиде „много вляво”.

Преди броени минути стана ясно, че социалистите са изразили готовност да жертват някои от министрите си в кабинета „Орешарски”, но не и да сменят ръководството на БСП, начело на което е Сергей Станишев, пише pik.bg.