Антон Хекимян задмина по рейтинг Ани Цолова и Виктор Николаев

Новото лице на сутрешния блок на bTV Антон Хекимян заби конкурентите от Нова тв в земята.

Войната за рейтинг между bTV и Нова тв продължава с пълна сила, а по всичко личи, че новите водещи на „Тази сутрин” Биляна Гавазова и Антон Хекимян успяха да ударят в земята колегите си Ани Цолова и Виктор Николаев. Антон Хекимян наля допълнително масло в огъня на Нова тв, заявявайки днес в ефир, че двамата с Биляна Гавазова са били два пъти по-гледани от колегите им от „Здравей България” по Нова тв.

[caption id="attachment_412142" align="alignright" width="300"]Антон Хекимян задмина по рейтинг Ани Цолова и Виктор Николаев Антон Хекимян задмина по рейтинг Ани Цолова и Виктор Николаев[/caption]

Прочитът на данните за рейтинга на bTV сочи недвусмислено, че дебютът на новата двойка е надминал очакванията по гледаемост. Антон Хекимян и екранната му партньорка Биляна Гавазова са имали два пъти повече зрители на възраст между 18 и 34 години в големите градове в сравнение с Нова тв. Новите водещи не скриха радостта си от факта, че ефирът на „Тази сутрин” е бил предпочетен от 118% повече зрители, отколкото тези, които са се спрели на прекия им конкурент в ефира – „Здравей, България”. Специалисти посочват, че при активната аудитория от 18 до 49 годишна възраст, преднината на Антон Хекимян и Биляна Гавазова е 37% спрямо колегите им Ани Цолова и Виктор Николаев.

Сравнително новият шеф на Дирекция „Новини и актуални предавания” – Венелин Петков също е много доволен от резултата. А и няма как да е иначе, при положение, че новите лица на сутрешния блок на bTV, са избрани лично от него, отбелязва на страниците си вестник „24 часа”. Бившият новинар Венелин Петков смята, че най-успешната формула, която ще подпомогне развитието на медията, е налагането на собствени свежи лица в ефира. Безспорно, Антон Хекимян и екранната му партньорка Биляна Гавазова успяха да докажат професионализма си още при първото им предаване и разбира се успехът, който бе очакван, не закъсня, пише pik.bg. Ожесточената борба за рейтинг между конкурентните bTV и Нова тв продължава с пълна пара.